Royal Botania

Royal Botania ontwerpt iconische luxe buitenmeubels voor cosmopolitans met een passie voor finesse.

Door het gebruik van enkel de meest hoogwaardige materialen en top vakmanschap, garandeert Royal Botania de beste kwaliteit. . Met een samenspel van fraai design,

duurzaamheid en techniek, zet Royal Botania de toon. De stijlvolle outdoor meubelen zijn al jaren een begrip en sieren talrijke tuinen.

Ons Doel

Begin jaren 90 hebben we het merk Royal Botania merk opgericht. In die tijd bleef luxe en verfijning beperkt tot binnenskamers, en werd deze zelden buitenshuis aangetroffen.

Daar wilden wij verandering in maken. Royal Botania is ontstaan met het doel om prachtige buitenruimtes te creëren.

Onze inspirerende reis door de jaren heen heeft ons in staat gesteld onze creativiteit in te zetten en te streven naar topkwaliteit. Het eindresultaat is een merk dat zich richt op comfortabele, goed vervaardigde en prachtig gemaakte buitenmeubelen .

Ik hoop dat u zult delen in onze vreugde en viering van alles wat mooi is.

Kris Van Puyvelde

Oprichter

Onze Teak Plantage

Door de enorme stabiliteit, de bekende weerstand tegen de elementen, de aantrekkelijke kleur en structuur, wordt teakhout algemeen beschouwd als de grootste van alle houtsoorten. Natuurlijk selecteren wij alleen het allerbeste rijpe teakhout voor onze producten.

We beschouwen het als onze plicht om meer terug te geven aan de planeet dan we consumeren. Ons toegewijde team bewaakt voortdurend de volledige traceerbaarheid tot aan de oorsprong van elk stukje hout dat bij onze productie wordt gebruikt, waardoor een duurzame bedrijfsvoering wordt gegarandeerd.

In 2011, hebben we een plantage opgericht met een oppervlakte van ongeveer 200 hectare (500 hectare). Tussen 2011 en 2014 werden er meer dan 250.000 teakbomen geplant. Ze doen het goed en groeien goed. Zo zullen onze toekomstige generaties ook in staat zijn om deze natuurlijke schat, Tectona Grandis, te oogsten en te waarderen. Door het creëren van een duurzaam bedrijfsmodel gebaseerd op regeneratieve bosgroei, is Royal Botania in staat om fraai vervaardigd buitenmeubilair te produceren met een verminderde impact op het milieu.

Onze Productie

Om onberispelijke producten te garanderen, zorgen we ervoor dat elke stap van het productieproces met aandacht voor detail en met een focus op het creëren van hoogwaardige, luxueuze meubelen wordt uitgevoerd. Dit streven naar uitmuntendheid inspireerde ons om in 2002 een eigen productievestiging op te zetten, net buiten Bangkok in Thailand.

We hebben meer dan 400 mensen in dienst die zich toeleggen op het maken van elk stuk op een hoog niveau; een niveau dat de merknaam Royal Botania waardig is. Onder ons dak van 13,000 m2 hebben we een breed scala aan vaardigheden, expertise en een ultramodern machinepark samengebracht om dat mogelijk te maken.

Dankzij onze eigen productiefaciliteit hebben we ook volledige controle over de werkomstandigheden. Wij zijn er van overtuigd dat mensen waardering moeten voelen voor hun werk om gemotiveerd en gefocust te zijn op hun taak. Liefde moet altijd van beide kanten komen. Vanuit dit perspectief willen bij meer bieden dan alleen een veilige en gezonde werkomgeving. Wij bieden ook gratis maaltijden en gratis huisvesting ter plaatse aan veel van onze lassers, wevers, slijpers, technici, kwaliteitscontroleurs en monteurs. Er zijn ook medische zorg, gratis Engelse taallessen, sportactiviteiten en zelfs een kleuterschool voor de kleintjes. In het kader van onze wens om een bedrijf te creëren waar we trots op kunnen zijn, is Royal Botania niet alleen een high-end meubelfabrikant; het is een gemeenschap die zich inzet voor duurzaamheid!

Ons Design

Elk ontwerp van Royal Botania is gebaseerd op drie belangrijke elementen: esthetiek, ergonomie en techniek. Zij vormen het DNA van elk afzonderlijk concept binnen ons trendsettend design. Het samenvoegen van deze ingrediënten en het perfectioneren van hun balans is ons basisrecept om de beste ontwerpen van buitenmeubilair te produceren.

Met deze formule heeft ons eigen designteam onder leiding van onze oprichter Kris Van Puyvelde internationale waardering gekregen en meerdere designprijzen gewonnen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Daarnaast zetten we het talent in van zorgvuldig geselecteerde externe ontwerpers om onze horizon te verbreden.

Al deze creativiteit heeft geresulteerd in een breed scala aan charismatische producten, ook wel bekend als de Royal Botania-collectie.

 

Loop rond in onze virtuele showroom!